Campagne tegen woninginbraken

dinsdag, 06 juni 2017
  • Tips voor een veilige zomerperiode
De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Het is ook vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul zijn in samenwerking met de politie een actie gestart tegen woninginbraken.

De campagne loopt van woensdag 7 t/m vrijdag 16 juni 2017. 

Gedurende deze week surveilleren agenten en Buitengewoon Opsporingsambtenaren (Boa’s) door de buurt en laten een ‘voetdruk’ achter op inbraakgevoelige plekken. Het doel is om bewoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties in en rondom uw woning, waarbij tevens de nadruk ligt op garages/schuurtjes en tuinhuisjes.

Graag willen wij u als woningcorporatie onderstaande tips meegeven om de kans op een woninginbraak te voorkomen.

Op vakantie? Licht de buren in
Uw vertrouwde buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe te sluiten en weer te openen.

Dagje weg? Deur op slot
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Een goed beveiligde en afgesloten woning en het oplettende gedrag van bewoners, zorgt voor 90 procent minder kans op inbraken. De erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen hier graag bij.

Meer informatie 
Voor informatie over veiligheidsmaatregelen zie www.politiekeurmerk.nl/bewoners.

terug naar overzicht